STØT & DEL BUDSKABET

 
Skærmbillede 2017-11-01 kl. 13.31.28.png

STØT SOM PRIVATPERSON

* Skal udfyldes
Skærmbillede 2017-11-01 kl. 13.31.28.png

Når du udfylder formen støtter du budskabet om, at der ikke er én måde at tage orlov på. Du modtager en bekræftelsesmail og du kan vælge at skilte med din støtte på sociale medier.

Det gør en forskel!

HVAD STØTTER JEG ?

Formålet med kampagnen 'Orlov, ta’ det som en mand' er at fremme en mere ligelig fordeling af orloven mellem mænd og kvinder ved at skabe en bred bevægelse i samfundet. Bag aktionen står ligestillingsministeriet, erhvervsministeriet, fagbevægelsen og virksomheder. Kampagnen skal få flere til aktivt at forholde sig til og reflektere over fædres brug af orlov.

Vi vil:

  • skabe debat og refleksion om fædres orlov generelt i samfundet, herunder hos den enkelte familie, blandt kollegaerne, i virksomhederne og i andre relevante sammenhænge for at gøre op med en kultur, hvor orlov i høj grad kun opleves som ”mors orlov”.
  • inspirere virksomheder og organisationer til at arbejde med at fremme fædres brug af orlov ved at sætte fokus på gevinsterne ved at have en positiv kultur omkring fædres orlov, og hvordan det kan bidrage til fastholdelse og tiltrækning af kvalificerede medarbejdere.
  • give viden og oplysning til småbørnsforældre og kommende mødre og fædre om rettigheder og de fordele, der er forbundet med en mere ligelig fordeling af orloven.
  • facilitere fars stemme og gennem fædres egne historier fortælle, hvordan man kan gøre orloven til sin egen - gøre det på præcis den måde, der passer til den enkelte familie. Det er samtidig et opgør med, at man skal være far og mor på en bestemt måde, men naturligvis også en anledning til at få far på banen, når det kommer til orlov.

Vi håber, du vil tage del i aktionen!