Her er de virksomheder, der støtter op om Aktion Fars Orlov. De opfordrer deres medarbejdere til at tage orlov, og her kan du høre mere om hvorfor. 

 

Det er en naturlig del af arbejdslivet at tage orlov

I sidste uge vendte Lasse tilbage fra forældreorlov til sit lederjob i TDC Group. I TDC arbejder man aktivt med at slå ned på den herskende “Tarzan kultur” og være åbne for, at orlov ligeså godt kan tages af manden som af kvinden i familien. Som leder er Lasse bølgebryder og forhåbentlig en anledning til at mænd og kvinder på får øjenene op for, at forældreorloven kan deles.  

I TDC har man over en årrække arbejdet med at oplyse og informere om forældreorlov blandt mændene i virksomheden. Det gør man, fordi arbejdslivet for mange giver mere mening, når man har mulighed for at balancere det med familielivet - blandt andet gennem orlov mens børnene er små.  
 

 

Med Fars Kram sikrer vi, at vores medarbejdere opnår en balance mellem familieliv og arbejdsliv. Fars Kram er en fantastisk ordning, der sikrer work-life balance, og den giver os samtidig mulighed for at tiltrække de talenter, som gerne vil have et spændende arbejdsliv, men som samtidig ønsker at prioritere familielivet
— fortæller Gry Egstrup, direktør i HR-Development hos TDC. 
Peter orlov iss

Både karriere og orlov

"Karriere og orlov er ikke to uforenelige størrelser. Jeg er selv eksemplet på, at de to ting fint hører sammen. Det er ikke enten karriere eller orlov - det er 'både og'. Og i fremtiden bliver denne balance mellem arbejdsliv og privatliv endnu mere relevant."
Peter Jørgensen, CFO hos ISS  

TDC Anders og Anders.jpeg

TDC's 'Fars Kram'-ordning

Et spændende arbejdsliv må aldrig stå i vejen for et sundt familieliv. I over 13 år har TDC Group arbejdet på at gøre det attraktivt for nybagte fædre at tage orlov, og i dag er Fars Kram en naturlig del af kulturen. ”Det er helt vildt fedt, at der er så stor opbakning omkring orlov til fædre. Hos TDC Group er det ikke bare noget man siger, men en del af kulturen” fortæller Anders Kelstrup, som for nyligt blev far til Sofus. Her ses han sammen med forretningsanalytiker Anders Haubro, der også har taget orlov.

 

 

Mariane Dissing, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening, kalder udviklingen for positiv

"På den lange bane er der intet modsætningsforhold mellem bundlinje og omfanget af mænds orlov. Kampen om den kvalificerede arbejdskraft vil blive skærpet i fremtiden, og vi tror på, at attraktive ansættelsesvilkår, der styrker balancen mellem familie- og arbejdsliv, er et slagkraftigt argument i rekrutteringen. Derfor betragter vi ikke gode orlovsvilkår som en omkostning, men som en investering."

I Horten tænker vi meget i hele mennesker – det er vores overbevisning, at man bliver en bedre advokat, når man er et helt menneske, der også har et meningsfuldt liv uden for arbejdspladsen. Vores nye talentprogram GOambition tager netop højde for, at der er livsfaser, hvor man kan geare op og ned for ens udvikling. En barselsorlov har ingen betydning for karrieremulighederne i Horten.
— Dorte Plank-Nielsen, HR-chef, Horten Advokatpartnerselskab

Peter Jørgensen, CFO hos ISS

Heldigvis var stemningen på arbejdspladsen for at tage orlov god. Samtlige jeg snakkede med omkring det, forstod fuldt ud, at jeg ønskede at afholde barsel, og tilmed også, at jeg ønskede at afholde den fulde tid, man har lov til jf. Novozymes’ personalepolitik.
— Silas Lundgaard Frandsen, senior operatør, Novozymes
 
 
Screen Shot 2017-10-14 at 21.58.17.png