Her kan du møde fædre, der tager orlov. De er lige så forskellige som alle andre mænd. Og de tager orlov på den måde, der passer til dem. Se flere eksempler og del med på #farsorlov

 

Radiovært Nicholas Kawamura elsker at være på orlov med datteren Roberta:

”Det er fedt at være på orlov og gøre det, der er allervigtigst i mit liv lige nu. Det er virkelig tid, der er givet godt ud – Robertas og min relation er super tæt.”

Udover at gå ture, sove, spise og skifte ble bliver der også danset godt igennem derhjemme!

 

I podcasten 'The FAR Side' taler to førstegangsfædre om alt mellem de store og komplekse tanker om fædrelivet og hverdagens små finurligheder.

Her er de to fædre i Go' Morgen Danmark og fortælle om projektet.  

farorlovcollage.jpg

Det var hårdt for mor, da Martin overtog orloven

Men det var godt givet ud for både familien og deres piger. 

"Der er mange faktorer, der spiller ind i forhold til fars orlov, men der er ingen tvivl om, at det er noget af den bedste tid, far og barn kan få sammen"
- Winnie Nedersee og Martin Da Silva

marcus og datter aktion fars orlov

Marcus er på orlov nu

"Der var slet ikke nogen diskussion på mit arbejde. Min chef sagde: Selvfølgelig skal du have orlov. Og for min kæreste og jeg har det givet mening at dele tiden med Bjørk."

- Marcus Hirsch, engrosmedarbejder hos Mejlshede Låse

Min kone insisterede på at tage alt barsel og forældreorlov, det får hun ikke lov til næste gang
— Kim Jensen, Tømrer
Følg med når Far er på Barsel. Hvad gør man når den lille vil have bryst og brysterne er gået på arbejde og kan man renovere hus mens den lille sover?

David Guldager om at tage forældreorlov.

"Det var forholdsvis naturligt for mig at søge orlov på min arbejdsplads. Vi havde en god ordning på arbejdet. Min kone og jeg valgte også at tage en del af orloven sammen. Jeg vil til hver en tid anbefale orlov til andre mænd"

- David Guldager, tv-vært på Go' Morgen Danmark

Nicklas på barsel med Olivia orlov forældre

Kvinder bliver ledere og mænd tager orlov 

"Nu hvor det er helt naturligt, at kvinder bliver ledere og direktører, er det lige så oplagt, at mænd tager del i orloven"
- Nicklas Adalberth Andersen, tager orlov til februar

Marcus Hirsch om orlov med sin datter.

Jeg ønskede mulighed for at få delansvar for vores søns allerførste tid i verden. Selvom min kone er klassisk beskyttende, og gerne ser at ting bliver gjort på den rigtige måde - dvs. hendes måde - fik jeg mulighed for at lære en masse og knytte et tæt bånd til min søn, som varer ved den dag i dag. Han kan være lige meget mors og fars dreng, afhængigt af humør. Jeg har fornemmelsen af, at muligheden for at afholde en god lang barsel med min søn, lagde et fundament for det forhold, vi har i dag.
— Silas Lundgaard Frandsen, senior operatør, Novozymes

Nicklas skal på orlov til februar

 


Nicklas er servicetekniker hos Kone A/S og glæder sig til at tage orlov med datteren Olivia til februar. 

Orloven skal blandt andet bruges på baby-svømning, hygge med farmor og - som Nicklas selv siger det - bare til at have noget sammenhængende, kvalitetstid sammen. 

”Orloven hjælper til at skabe en bedre  balance mellem arbejde og privatliv  og også en bedre balance i parforholdet.  Det har givet min kone mulighed for at komme godt tilbage på sit arbejde  uden at skulle tænke på aflevering og hentning den første tid. Vores børn har også haft en periode med lidt mere overskud og mindre stress, end når hverdagen buldrer afsted. Selvom de ikke er store nok til sådan rigtig at sætte pris på det, bilder jeg mig ind, at det har været godt for dem.”   - Ulrik Krogh Holst, Specialistadvokat, HORTEN. Har taget 10 ugers forældreorlov udover de obligatoriske 14 dage. 

”Orloven hjælper til at skabe en bedre balance mellem arbejde og privatliv og også en bedre balance i parforholdet. Det har givet min kone mulighed for at komme godt tilbage på sit arbejde uden at skulle tænke på aflevering og hentning den første tid. Vores børn har også haft en periode med lidt mere overskud og mindre stress, end når hverdagen buldrer afsted. Selvom de ikke er store nok til sådan rigtig at sætte pris på det, bilder jeg mig ind, at det har været godt for dem.”


- Ulrik Krogh Holst, Specialistadvokat, HORTEN. Har taget 10 ugers forældreorlov udover de obligatoriske 14 dage.